1

Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/2022 του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε.Α.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Απόφαση υπ’ αριθμ. 5/2022

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών ΗΕΑ, συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, στα επί της οδού Ακαδημίας 20 γραφεία του, υπό την προεδρία του προέδρου Παύλου Γερακάρη και με την παρουσία των τακτικών μελών, Μιμής Τουφεξή, Κώστα Σαλαμούρα, Κώστα Τσουπαρόπουλου, Σπύρου Φρεμεντίτη, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εξετάσει τις από 28.06.22, 04.07.22 και 06.07.22 εφέσεις των συν. Α. Π., Γ. Τ., Κ. Ζ. και Φ. Κ. κατά της υπ’ αριθμ. 5/2022 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Τo ΔΠΣ, αφού έλαβε υπόψη τις μαρτυρικές καταθέσεις, τις απολογίες των εφεσιβαλλόντων και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:

1.Ομόφωνα την εφεσιβάλλουσα συν. Α. Π. πειθαρχικά μη ελεγκτέα, με ένα μέλος λόγω αμφιβολιών.

 

2.Ομόφωνα τον εφεσιβάλλοντα συν. Γ. Τ. πειθαρχικά ελεγκτέο, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 1, παρ. α’ και β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 4 έναντι 1 επιβάλλεται η προσωρινή διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της διατήρησης της πρωτόδικης ποινής της προσωρινής διαγραφής 6 μηνών.

3. Με ψήφους 3 έναντι 2 τον εφεσιβάλλοντα συν. Κ. Ζ. πειθαρχικά ελεγκτέο, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 1, παρ. α’ και β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

Ως προς την ποινή, ομόφωνα επιβάλλεται η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

4.Ομόφωνα τον εφεσιβάλλοντα συν. Φ. Κ. πειθαρχικά ελεγκτέο, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ και θ’ του Καταστατικού και άρθρου 1, παρ. α’ και β’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 4 έναντι 1 διατηρείται η πρωτόδικη ποινή της προσωρινής διαγραφής 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της προσωρινής διαγραφής 4 μηνών.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Πέμπτη, 26.01.23.

 

                      O πρόεδρος                                                                            Η γραμματέας

               Παύλος Γερακάρης                                                               Μαρία Χριστοφοράτου