1

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ- 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι τα μέτρα που χθες ανακοίνωσε η Κυβέρνηση θίγουν βάναυσα κρίσιμα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και πρέπει να αποσυρθούν αμέσως.

  • Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει για αύριο, Παρασκευή, 5 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της επομένης, 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, απαιτώντας τον σεβασμό στις ΣΣΕ και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%.
  • Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει την ίδια ημέρα 2ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα Μέσα και καλεί τους δημοσιογράφους σε συγκέντρωση μπροστά στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ για να συμμετάσχουμε στο εργατικό συλλαλητήριο στη Βουλή, την ώρα που θα συζητείται το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων, ακύρωσε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ σε άμεση κινητοποίηση απαιτώντας:

* Να αποσυρθούν τα κυβερνητικά μέτρα.

* Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

* Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις.

* Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ.

* Όχι στα άδικα και αντικοινωνικά φορολογικά μέτρα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ