1

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον εντονότερο τρόπο την αντεργατική, αντισυνδικαλιστική αλλά και κατάφωρα αντισυμβατική ενέργεια της εργοδοσίας να απολύσει τέσσερις συναδέλφους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”, την Κατερίνα Φίκαρη, τον Γιώργο Καββαθά, την Πηνελόπη Πανδή και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
Μέθοδοι, όπως αυτή, που πέραν του καταχρηστικού και παράνομου χαρακτήρα τους, επιχειρούν να μεταφέρουν το κλίμα των σχέσεων εργοδοσίας – εργαζομένων που ενδεχομένως επικρατεί σε άλλου είδους και χαρακτήρα επιχειρήσεις, στις οποίες επιδίδονται οι εργοδότες αυτοί, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μεταφυτευθεί στο χώρο του Τύπου.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. εκφράζοντας τη θέληση των μελών της, δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας που επιχειρείται από την εργοδοσία του “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ”, ασκώντας όλα τα νόμιμα δικαστικά και εξώδικα μέσα. Δηλώνει δε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η προστασία του πλουραλισμού στη δημοσιογραφική ενημέρωση, απαιτεί πρωτίστως σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν, δηλαδή τους δημοσιογράφους, και την ανεμπόδιστη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας για όλους τους συντάκτες, που εργάζονται τόσο στην εφημερίδα όσο και το διαδικτυακό της τόπο, από τις 8.00 π.μ. της Τετάρτης 7 Ιουνίου έως τις 8.00 π.μ. της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2006, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την πλήρη και άμεση εφαρμογή των Σ.Σ.Ε., καθώς και την τήρηση όλων των όρων των ατομικών συμβάσεων εργασίας.