1

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ,ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ,SPORTIME” ΣΤΟΝ Ρ/Σ “SPORTIME 89,2” ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ “SPORTIME.GR”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται προς κάθε κατεύθυνση και καταγγέλλει την ιδιοκτησία των εφημερίδων “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ”, “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ” & “SPORTIME”, του ραδιοσταθμού “SPORTIME 89,2” και του διαδικτυακού τόπου “SPORTIME.GR”, που παρά τις διαβεβαιώσεις τους εξακολουθούν να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και δύο μήνες με τη δικαιολογία ότι δεν έχει χρήματα.
Τα παραπάνω μέσα ενημέρωσης αν και εμφανίζονται τυπικά ότι ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες, στην πραγματικότητα ανήκουν στα ίδια πρόσωπα, τα οποία δανειοδοτούνται και συντηρούνται από το τραπεζικό κεφάλαιο (τράπεζες Πειραιώς και Αγροτική) χωρίς την παραμικρή εγγύηση βιωσιμότητάς τους σε βάρος των εργαζομένων και με την ανοχή της Πολιτείας, που συντηρεί το καθεστώς της αδιαφάνειας και της μεταλλαγής του οποιουδήποτε επιχειρηματία σε εκδότη ή ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού.
Ταυτόχρονα, η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους που ενθαρρύνει παρεμφερείς συμπεριφορές του εκδοτικού κατεστημένου τείνει να απαξιώσει οριστικά αυτό το ίδιο το σύστημα ενημέρωσης των πολιτών, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας.
Επί μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες αυτές, στον ραδιοσταθμό και στον διαδικτυακό τόπο ζουν με την αβεβαιότητα της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους αμειβόμενοι πάντοτε τον τελευταίο καιρό μετά υπό συνεχείς πιέσεις. Αλλά κανείς αρμόδιος δεν συγκινείται. Και τώρα, στη μέση του καλοκαιριού, φτάσαμε να είναι απλήρωτοι δύο μήνες και να τους οφείλεται και το επίδομα αδείας.
Το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζοντας τη βούληση των συναδέλφων μας, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 21 Ιουλίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2006 και δηλώνει ότι θα κινηθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση και θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για να διασφαλίσει το δικαίωμά τους στην εργασία, το δικαίωμα της κοινής γνώμης στην ενημέρωση και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων.