1

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “SPORTIME FM 89,2” ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ “SPORTIME” ΚΑΙ “ΑΘΛΗΤΙΚΗ”

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας για τους συναδέλφους που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «SPORTIME FM 89,2» ιδιοκτησίας «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Α.Ε.» από την 6.00 π.μ. της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2007. Παράλληλα, αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες «SPORTIME» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ», καθώς και στο site του Ομίλου.
Το Δ.Σ. της Ένωσης κατέληξε στις αποφάσεις του αυτές, αφού εξάντλησε κάθε όριο υπομονής και αντοχής μπροστά στην αντεργατική και αντισυμβατική συμπεριφορά της εργοδοσίας και τον εμπαιγμό των εργαζομένων.
Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της, οι συνάδελφοί μας, που εργάζονται στα παραπάνω μέσα, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι έως και 4 μήνες (!), ενώ συνεχείς είναι οι απειλές για κλείσιμο του σταθμού και των εφημερίδων που δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας.
Πέραν δε όλων αυτών αποτελεί σκάνδαλο η συχνή και επαναλαμβανόμενη αλλαγή επωνυμίας Ανωνύμων Εταιρειών του Ομίλου με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αστραπιαία αλλαγή του τίτλου της ιστορικής «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ» σε απλή … «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» (!).
Συνέπεια όλων των ανωτέρω αποτελεί η απόλυση των συναδέλφων Κωνσταντίνου Μπάκου και Γεωργίου Μανετάκη από την εφημερίδα «SPORTIME» και, μάλιστα, χωρίς αποζημίωση!!!
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προς πάσα κατεύθυνση, ότι είναι αποφασισμένη να περιφρουρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και επισημαίνει ότι η αυθαιρεσία και η απαξιωτική συμπεριφορά της εργοδοσίας δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.