1

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους της χώρας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα την προσεχή Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008.

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με τις άλλες Ενώσεις, η οποία αποτελεί και πρόταση προς το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, που συνεδριάζει τη Δευτέρα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, είναι η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008.

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή της, στην Κυβερνητική επέλαση σε βάρος των κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι δημοσιογράφοι επαναλαμβάνουν την αμετακίνητη θέση τους για την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων που πάρθηκαν για το Ασφαλιστικό, από το 4 ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και ζητούν:

  • Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο με όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα-Ρέππα.
  • Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια, αυτονομία, αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ.
  • Να αποτραπεί η δήμευση των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων, που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο.

Η διατήρηση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων μας, που εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους αλλά και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού, είναι αδιαπραγμάτευτα. Το κόστος της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν θα επιτρέψουμε να μετακυληθεί στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ