1

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ Ρ/Σ “ALPHA 9.89”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει με τον εντονότερο τρόπο την αντεργατική, αλλά και κατάφωρα παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Ελένης Λεοντίτση από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9», ύστερα από οκτώ χρόνια εργασίας στο σταθμό, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει το νόμιμο δικαίωμά της για την καταβολή της αμοιβής της εργασίας του Σαββάτου και της Κυριακής!!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατά τρόπο κατηγορηματικό, ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει. Απολύσεις, όπως αυτή της συναδέλφου, προσβάλλουν τους ίδιους τους δημοσιογράφους και το έργο τους και επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα περιφρουρήσει τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων και πριν απ’ όλα το δικαίωμά τους στην εργασία.
Για το λόγο αυτό, στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στον Ρ/Σ ALPHA 98,9 για την 8η Νοεμβρίου 2007, ημέρα Πέμπτη και να καλέσει σε Γενική Συνέλευση όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ALPHA.
Το Δ.Σ. οφείλει να επισημάνει, ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις, που διαπιστώνονται στους ιδιωτικούς Ρ/Σ και Τ/Σ θα πρέπει να απασχολήσουν αμέσως και τους εκπροσώπους της εργοδοσίας, συνολικά, δεδομένου, ότι αυτές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των όρων των ΣΣΕ, καθώς και της εργατικής νομοθεσίας.