1

24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Τ/Σ “SUPERSPORT”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει με τον εντονότερο τρόπο την αναιτιολόγητη, αντεργατική αλλά και κατάφωρα αντισυμβατική ενέργεια της εργοδοσίας σχετικά με τις απολύσεις των συναδέλφων Αν. Λαγού, Θ. Ακάλεστου, Μ. Καραμολέγκου και Γ. Μαρκόπουλου από τoν τηλεοπτικό σταθμό “SUPERSPORT” της NETMED, ύστερα από 10 χρόνια εργασίας.
Το Δ.Σ. υπενθυμίζοντας ότι ο σεβασμός στην ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως σεβασμό των ανθρώπων που την υπηρετούν, τονίζει ότι απολύσεις όπως αυτές, που προσβάλλουν τους ίδιους τους δημοσιογράφους και το έργο τους, πέραν του παράνομου και καταχρηστικού χαρακτήρα τους, επιδιώκουν και τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Δηλώνει κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει και θα αγωνιστεί για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα, ξεκινώντας με προειδοποιητική 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Ιουλίου, που θα κλιμακωθεί με την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ