1

Αίτημα προς τον Υπ. Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη για τη διενέργεια τριμερούς συνάντησης με τον “Ελεύθερο Τύπο”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη αίτηση για διενέργεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων και της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Το κείμενο που απεστάλη έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ

Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΑΙΤΗΣΗ

Του Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.

_______________________

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΗΜΕΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ- ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.», η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής, επί της οδού Αγίας Λαύρας αρ. 2 & Σαρανταπόρου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» καθώς επίσης διαχειρίζεται τον ενημερωτικό ιστότοπο etypos.com και οφείλει στους εργαζόμενους δημοσιογράφους δεδουλευμένους μισθούς μηνός Δεκεμβρίου 2014,  Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 καθώς και Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, επίδομα αδείας, κυριακάτικα και άδειες 2013.  Για το λόγο αυτό και προκειμένου να βρεθεί  μία κοινά αποδεκτή λύση, παρακαλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας των εργαζομένων, των εκπροσώπων της εργοδοσίας και δική σας, ώστε από κοινού να συζητήσουμε το θέμα των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ»

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ