1

Αίτηση προς την Υπουργό Εργασίας για διενέργεια τριμερούς συνάντησης με την εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ απέστειλαν οι Ενώσεις των εργαζομένων – συνέλευση σήμερα των εργαζομένων του Ρ/Σ “ΒΗΜΑ FM”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΕΤΕΡ)

 

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΕΡ απέστειλαν προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου αίτηση για άμεση διενέργεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων και των εκπροσώπων της εταιρείας «AΛTEΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»,  προκειμένου να υπάρξει μία ενδελεχής ενημέρωση από την εν λόγω ιδιοκτήτρια εταιρεία, όσον αφορά τους εργαζόμενους των εντύπων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», των περιοδικών, που μέχρι πρότινος εκδίδονταν από τον ΔΟΛ, του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FM» και της ιστοσελίδας «in.gr».

Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, παρά το γεγονός ότι έχει προσκληθεί εγγράφως δύο φορές από τις διοικήσεις των σωματείων για να παράσχει στους εκπροσώπους των εργαζομένων πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζομένων συναδέλφων μας, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει ανταποκριθεί.

Παράλληλα, και παρότι πολλοί από τους πρώην εργαζόμενους του Ομίλου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στο νέο εκδοτικό σχήμα, υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι, που, παρά την πολυετή και επιτυχημένη προσφορά τους στον Όμιλο, δεν έχουν κληθεί να εργαστούν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια είναι σε διαρκή επαγρύπνηση όσον αφορά το θέμα και θα εξαντλήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, στις 5 μ.μ. συγκαλείται συνέλευση των εργαζομένων του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» στις εγκαταστάσεις του σταθμού, Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα, για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη συνεχιζόμενη μη καταβολή δεδουλευμένων και τους τρόπους αντίδρασης.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ