1

Αλληλεγγύη στους 45 Τούρκους δημοσιογράφους που απολύθηκαν από τη Hurriyet

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανταποκρινόμενο στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και σε ένδειξη αλληλεγγύης στις νομικές διεκδικήσεις των 45 Τούρκων συναδέλφων της ημερήσιας εφημερίδας Hurriyet απέστειλε χρήματα στο ταμείο αλληλεγγύης που έχει συστήσει για αυτόν τον σκοπό η ΕΟΔ.

Παραδοσιακά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους στην Τουρκία. Το 2019 είχαμε τρεις περιπτώσεις συναδέλφων, όλοι είναι μέλη των τουρκικών Ενώσεων τους οποίους στήριξε με τον ίδιο τρόπο, όπως τα μέλη της Ένωσης μας, που στη διάρκεια των πολλών χρόνων της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αλληλέγγυο με τους τούρκους συναδέλφους δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει και πάντα θα συνεισφέρει με κάθε διαθέσιμο μέσο. Η γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών μπορεί να προκαλεί ένταση στο πολιτικό επίπεδο, όμως η αλληλεγγύη των δημοσιογράφων που έχει σφυρηλατηθεί όλα τα χρόνια μέσω των σχέσεων που ανταλλάσουν οι δημοσιογραφικές επαγγελματικές  Ενώσεις, πάντα θα αποτελεί ένα παράγοντα σταθεροποίησης της ειρήνης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ