1

 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ.Ο.Λ.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου σε σημερινή τους συνεδρίαση και ύστερα από σχετική εισήγηση των ενδιαφερομένων Ενώσεων σχετικά με τις απολύσεις των εργαζομένων στον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”, αποφάσισαν ομόφωνα:
” Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Δ.Ο.Λ. Α.Ε. και στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου, MULTIMEDIA A.E. και IRIS A.E., την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2004, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το πρωί της Πέμπτης, 10 Ιουνίου 2004, με αίτημα την ανάκληση όλων των απολύσεων από το περιοδικό “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” και την απορρόφησή τους στον Οργανισμό με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
” Την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στους εργαζόμενους τεχνικούς στις εταιρίες MULTIMEDIA A.E. και IRIS A.E.
Επισημαίνουν τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων τους με δεδομένη την οικονομική επιφάνεια του Δ.Ο.Λ. (εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία), που ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση των κερδών και προεξόφλησε τη διανομή μερίσματος στους μετόχους.
Καταδικάζουν την ευθεία επίθεση κατά του συνδικαλιστικού δικαιώματος, της ελευθερίας της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης με την απόλυση εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων.
Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις καλούν όλους τους εργαζόμενους στο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (Συντάκτες, διοικητικό προσωπικό και τεχνικούς μέλη-και μη μέλη τους), σε συγκέντρωση την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2004, στις 4 το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, στον 1ο όροφο.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ