1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Η ΔΟΔ συμπαρίσταται στους αγώνες των Ελλήνων δημοσιογράφων και κάνει έκκληση για αλληλεγγύη στο θέμα της κρίσης του Τύπου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το Ευρωπαϊκό Τμήμα της καλούν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις που γίνονται στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να αποκρουστεί το κύμα απολύσεων και να αντιμετωπισθεί η κρίση ποιότητας στην ενημέρωση.
“Οι Ελληνες δημοσιογράφοι – δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΔΟΔ Aidan White – έχουν αρχίσει μια εκστρατεία για να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην εργασία και να απαιτήσουν καλύτερη ποιότητα στο δημοσιογραφικό περιεχόμενο. Οι δημοσιογράφοι όλης της Ευρώπης υποστηρίζουν με πάθος την εκστρατεία τους”.
Το σύνθημα της εκστρατείας είναι “Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα”, “Οι δημοσιογράφοι δεν είναι αναλώσιμοι” και έχει ως στόχο να αναδείξει την αυξανόμενη ανησυχία των δημοσιογράφων ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται μπροστά σε φαινόμενα δραστικών περικοπών στην εργασία και στην ποιότητα και παραβίασης των συλλογικών τους συμβάσεων. Οι περικοπές στην εργασία και στην ποιότητα δεν θα λύσουν τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα. Το μόνο που θα κάνουν είναι να χειροτερέψουν την κατάσταση.
Αντίστοιχους αγώνες, έχουν κάνει ήδη οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δημοσιογράφων στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στη Σουηδία.
Η ΔΟΔ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλούν όλες τις Ενώσεις μέλη τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των Ελλήνων δημοσιογράφων. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είναι νικηφόρος.