1

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών διαμαρτυρίας για την επίθεση των αμερικανοβρετανών στην ενημέρωση (επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Τύπου, ανακοίνωση για την εξόντωση δημοσιογράφων που καλύπτουν τον πόλεμο και την πραγματοποίηση ενός λεπτού σιγής στα δελτία ειδήσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης) κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε και τα εξής:

1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι δημοσιογράφοι.
Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία απόψε στις 8 το βράδυ, κρατώντας αναμμένα κεριά στη μνήμη των συναδέλφων που έπεσαν για το καθήκον στη Βαγδάτη.


2. Στάση εργασίας αύριο, 10 Απριλίου 2003, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μετά το μεσημέρι, με ταυτόχρονη συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ για να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, όπου θα επιδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας.


3. Την έκδοση του έκτακτου φύλλου της εφημερίδας της ΕΣΗΕΑ “ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ” με ντοκουμέντα αντιπολεμικού χαρακτήρα για την συμμετοχή της Ενώσεώς μας στην αναγκαιότητα ευρύτερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης με επίκεντρο τη σημαντική συνεισφορά και της συμμετοχής όλων των συναδέλφων.