ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη παρουσία των Γενικών Γραμματέων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και συζήτησε μαζί του θέματα εργασιακά κι ασφαλιστικά στο χώρο των ΜΜΕ.
Από τους Προέδρους των Ενώσεων που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ περιγράφηκε η διαρκώς επιδεινούμενη θέση των εργαζομένων σε πολλά ΜΜΕ, η κλιμακούμενη ανεργία και μείωση θέσεων εργασίας σε δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς, αναπτύχθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν γενικές αρχές στην βελτίωση του τρόπου ασφάλισης και συνταξιοδότησης και η απώλεια του εισοδήματος των συνταξιούχων.
Στην παραπάνω κατεύθυνση υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες όπως διευκρινίστηκε από τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής και Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο αποτελούν άμεσες προτεραιότητες στο διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου των ΜΜΕ και οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν:

• Σύνδεση της συμμετοχής των ΜΜΕ στην κρατική διαφήμιση με την εκπλήρωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, την καταβολή δεδουλευμένων και την τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
• Κατάργηση των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν σύμβαση μισθωτής εργασίας, ορισμός ειδικοτήτων σε όλα τα ΜΜΕ και καθορισμός ελάχιστων θέσεων εργασίας.
• Αναγνώριση ως χρόνου συντάξιμου της λοχείας της εργαζόμενης μητέρας και της ανεργίας, επιδότηση της ανεργίας και της επίσχεσης εργασίας.
• Κατώτερη σύνταξη 1050 ευρώ
• Αύξηση του ποσοστού επικούρησης στο ΤΑΤΤΑ σε 20% και θέσπιση μιας σειράς ειδικευμένων ρυθμίσεων σχετικά με συνταξιοδοτικά θέματα, χωρίς να καταργούνται τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε κατ’ αρχήν λογικά τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην εξέταση του τρόπου επίλυσής τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ