1

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ Ρ/Σ SFERA ΚΑΙ DERTI

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Σ.Ρ.

Εκπρόσωποι των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ με επικεφαλής την Πρόεδρο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., συνάδελφο Μαρία Αντωνιάδου, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννη Λασκαρίδη για να καταγγείλουν την προκλητική κι ανάλγητη στάση της εργοδοσίας στους ραδιοσταθμούς SFERA και DERTI καθώς απέλυσε πρόσφατα το σύνολο σχεδόν των τεχνικών που εργάζονταν στους εν λόγω ραδιοσταθμούς (εννέα από τους ένδεκα).

 

Οι απολύσεις των συναδέλφων, οι οποίες καταγγέλθηκαν ως παράνομες και καταχρηστικές στο ΣΕΠΕ, ήρθαν ως «απάντηση» στην άρνηση τους να δεχθούν την πρόταση-τελεσίγραφο περικοπής μισθών κατά 30% και όλων των θεσμικών τους δικαιωμάτων.

 

Καταγγέλθηκε εξάλλου η παράνομη επιλογή της εργοδοσίας να προβεί σε αθρόες προσλήψεις νέων και άπειρων τεχνικών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, υπό τη μορφή εκπαιδευομένων.

 

Τέλος τέθηκαν υπόψη του κου Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς οι συγκεκριμένοι ραδιοσταθμοί λειτουργούν χωρίς το απαιτούμενο νόμιμο σύστημα και άδεια πυρασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των συναδέλφων μας και ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή του.

 

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων