1

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ο Πρόεδρος Αλέκος Αλαβάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης, ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Βούτσης και ο Δημήτρης Στούμπος και από την ΕΣΗΕΑ ο Πρόεδρος Πάνος Σόμπολος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Τρίμης, ο Ταμίας Πάνος Ράμμος και τα Μέλη Νανά Νταουντάκη, Φανή Πετραλιά και Παντελής Μπουκάλας.
Κατά τη συνάντηση, η οποία είχε ζητηθεί από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, συζητήθηκαν θέματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από την λειτουργία των ΜΜΕ με αφορμή και πρόσφατες αόριστες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες κατά βουλευτών και δημοσιογράφων από ΜΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογράμμισε και πάλι την ευθύνη της ιδιοκτησίας των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ για το τελικό προϊόν της ενημέρωσης και όσων εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή με επιλογές που δε συνάδουν με τη δεοντολογία και τόνισε την πρωτοβουλία, που πήρε το Δ.Σ. από κοινού με το Εποπτικό Όργανο, για την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας στην κατεύθυνση ουσιαστικότερης τήρησής του από το δημοσιογραφικό σώμα καθώς και εφαρμογής διατάξεων του Καταστατικού για την εκκαθάριση μητρώου και αντιμετώπιση ήδη ετεροεπαγγελματιών, οι οποίοι επιμένουν όμως να θέλουν να δημοσιογραφούν.