1

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Στις 27/11/99 έφθασαν στην Αθήνα, προσκεκλημένοι της ΕΣΗΕΑ, τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της “Ενωσης Προοδευτικών Δημοσιογράφων της Αγκυρας”, που αποτελεί μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Η τουρκική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Βεντάτ Τσουχαντάρ, τον αναπληρωτή γραμματέα Εκρέμ Μεράλ, τον αναπληρωτή γραμματέα αρμόδιο για τις Διεθνείς Σχέσεις Νιχάτ Νταγκντελέν και τον Διευθυντή Σχεδιασμού Λ. Ντογκάν Τίλιτς.

Οι Τούρκοι συνάδελφοι πραγματοποίησαν τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και είχαν συνομιλίες με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί συνδικαλιστικών και άλλων θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία και την αποστολή των ΜΜΕ, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Ενώσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Ενώσεων συζήτησαν διεξοδικά συνδικαλιστικά και γενικότερα θέματα του Τύπου. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε τους Τούρκους συναδέλφους για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης του και ενημερώθηκε επί όλων των θεμάτων και προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στη γείτονα.

Μετά το τέλος των συνομιλιών, οι δύο Ενώσεις αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συνεργασία για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεών τους, με σκοπό πάντα την αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση. Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι πρόσφεραν στην ΕΣΗΕΑ μινιατούρες με τοπία από την πατρίδα τους και η ΕΣΗΕΑ πρόσφερε στην “Ένωση Προοδευτικών Δημοσιογράφων της Αγκυρας” ένα γλυπτό της Χριστίνας Σαραντοπούλου από τη σειρά “Δεσμός”, που ακριβώς συμβολίζει τους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στις δύο Ενώσεις.