1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση να κηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία, στην εφημερίδα “Χρηματιστήριο”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσπάθεια της εργοδοσίας να ανατρέψει και να μεταβάλει τις συνθήκες και τους όρους εργασίας των εργαζομένων συναδέλφων μας στην εφημερίδα.
Έπειτα από τη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”, που πραγματοποιήθηκε με την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της εταιρείας PUBLIC PRESS από την εταιρεία MOTOR PRESS, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Τριανταφύλλης αποπειράται την ανατροπή των υφισταμένων εργασιακών σχέσεων, με την απόφασή του να θέσει σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες, έξι συναδέλφους μας, οι οποίοι δεν δέχθηκαν ν’ αλλάξουν αντικείμενο και όρους εργασίας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει καταστήσει σαφές στον κ. Τριανταφύλλη και δηλώνει κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει με κάθε νόμιμο μέσο τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εισάγει “νέα ήθη” που θίγουν τα κεκτημένα, με αγώνες, δικαιώματά μας.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας, να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας και να προσέλθει σε διάλογο -τον οποίο συστηματικά αρνείται- για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί της Παρασκευής (1-2-02) μέχρι τις 10 το πρωί του Σαββάτου (2-2-02) καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, διατρανώνοντας έτσι την αποφασιστικότητα του Σώματος ενάντια στην αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας.