1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004 ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καλεί όλα τα μέλη και μη μέλη της στο χώρο των εφημερίδων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που θα γίνει έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2004 στις 7 μ.μ.
Η ΕΣΗΕΑ με τις συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, που συγκροτούν την Διενωσιακή Επιτροπή, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, 5 Ιουλίου μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης, 6 Ιουλίου, ζητώντας με τον τρόπο αυτό, την άμεση υπογραφή των ΣΣΕ του 2004.
Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΙΗΕΑ οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξ αιτίας της αδιαλλαξίας των εργοδοτών να προτείνουν αξιοπρεπή ποσοστά αύξησης και να δεχθούν την επίλυση χρόνιων θεσμικών προβλημάτων, που έχουν απαξιώσει την θέση των εργαζομένων στις εφημερίδες.
Θύματα της αδιαλλαξίας αυτής των εργοδοτών είναι και τα μη μέλη καθώς η καθυστέρηση υπογραφής των ΣΣΕ στερεί από ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στις εφημερίδες – κυρίως χαμηλόμισθους – το ποσόν της αύξησης από την αρχή του έτους μέχρι την ημερομηνία που η ΣΣΕ θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (μέχρι σήμερα την αύξηση 6 μηνών).
Η επιμονή στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, που θα δημιουργούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας συνάντησαν την πλήρη άρνηση της ΕΙΗΕΑ.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, θα αγωνιστεί για την υπογραφή συμβάσεων, οι οποίες θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.