1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004 ΣΤΙΣ 10 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι,
Οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου, μετά την αδιάλλακτη στάση των εργοδοτών απέναντι στα αιτήματα των εργαζόμενων έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ως εξής:
• Την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 8.00 π.μ. της Τρίτης, 13 Ιουλίου 2004 έως τις 8.00 π.μ. της Πέμπτης, 15 Ιουλίου 2004, όλων των εργαζομένων στον ημερήσιο Τύπο (περιλαμβανομένων και των ενθέτων), στο ΑΠΕ, στο ΜΠΕ, στο Υπουργείο Επικρατείας και τα πρακτορεία διανομής.
• Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης, 14 Ιουλίου 2004 έως τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 15 Ιουλίου 2004,
• Την κήρυξη προειδοποιητικής στάσης εργασίας στην ΕΡΤ από τις 12 μ. της Τετάρτης, 14 Ιουλίου 2004 έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης, 14 Ιουλίου 2004.
Οι διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες παραμένουν σε αδιέξοδο εξ αιτίας της αδιαλλαξίας τους και της εμμονής τους σε ένα ποσοστό αύξησης που δεν καλύπτει τη χαμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.
Πιστεύοντας στην αξία του διαλόγου συμμετείχαμε στις διαπραγματεύσεις εποικοδομητικά. Παρόλα αυτά η εργοδοσία επέλεξε το δρόμο που οδηγεί υποχρεωτικά στη σύγκρουση. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή. Και η ευθύνη για τις συνέπειες είναι δική τους.
Γι’ αυτό για μια ακόμη φορά δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε από κοινού μέχρι την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας οι οποίες θα αποτυπώνουν τις νέες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στο χώρο του Τύπου και θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο είδος, ούτε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό του κέρδους.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ !!

Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στη συγκέντρωση την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2004, στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, απέναντι από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).