1

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 17ης Μαίου 2001, ημέρα Πέμπτη, που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με στόχο την εξεύρεση λύσης για το ασφαλιστικό.

Στην πανελλαδική αυτή απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για τη βελτίωση και ανάπτυξη του ασφαλιστικού συστήματος με εγγυημένες ρυθμίσεις για όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πληροφορεί τους συναδέλφους ότι:

  • Την Πέμπτη θα σιγήσουν σε όλη τη χώρα όλα τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων, ούτε καμία δημοσιογραφική ενημερωτική εκπομπή. Από κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις από το χρηματιστήριο, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό.
  • Την Παρασκευή 18 Μαίου δεν θα κυκλοφορήσει καμία καθημερινή εφημερίδα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ στις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα περιοδικά, τα πρακτορεία ειδήσεων, το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες, τα portals και γραφεία Τύπου υπουργείων, τους οργανισμούς και επιχειρήσεις, να έχουν καθολική συμμετοχή στην απεργία και συμμετάσχουν, με το ίδιο αγωνιστικό φρόνημα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που οργανώνουν την Πέμπτη τα συνδικάτα στην Αθήνα και σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Η προσυγκέντρωση της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και της Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα γίνει την Πέμπτη στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Πολυτεχνείο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους σε όλα τα ΜΜΕ να περιφρουρήσουν την απεργία ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία της.

Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.