1

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ “ΑΘΛΗΤΙΚΗ” ΚΑΙ “SPORTIME”

 

Απεργούν αύριο, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007 οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες «ΑΘΛΗΤΙΚΗ», «SPORTIME», στο Ρ/Σ «SPORTIME FM» και στην ιστοσελίδα του Ομίλου, επειδή η εργοδοσία αθέτησε για μια ακόμη φορά τις υποσχέσεις της για καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Η ιδιοκτησία των εφημερίδων, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της εξακολουθεί να μην καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές ενός έως και τεσσάρων μηνών, ενώ η συνεχής αλλαγή των φερομένων ως ιδιοκτητών των εφημερίδων, της αντικαταστάσεως της εφημερίδας «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» από την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» δημιουργούν κλίμα έντονης ανασφάλειας. Συνέπεια των ανωτέρω είναι η απόλυση των συναδέλφων Κωνσταντίνου Μπάκου και Γεωργίου Μανετάκη από την εφημερίδα «SPORTIME» και, μάλιστα, χωρίς αποζημίωση.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αφού εξάντλησε κάθε όριο ανοχής και υπομονής, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, από 8 πμ της Τετάρτης, 7 Νοεμβρίου, έως 8 πμ της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2007, των εργαζομένων συντακτών στις εφημερίδες «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» και «SPORTIME».
Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΑΘΛΗΤΙΚΗ» και «SPORTIME», να περιφρουρήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και την αμοιβή τους, συμμετέχοντας στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Δηλώνει δε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι συντάκτες δεν θα γίνουν το εξιλαστήριο θύμα των επιχειρηματικών επιλογών και σχεδίων της εργοδοσίας.