1

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.), μας γνωστοποίησε ότι η Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων (NVJ) κήρυξε απεργία για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην ημερήσια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα ΜΕΤΡΟ (METRO HOLLAND), ζητώντας την υποστήριξη της απεργίας αυτής των Ολλανδών δημοσιογράφων.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ε.Ο.Δ., απέστειλε στην Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων το ακόλουθο μήνυμα:

“Η Ε.Σ.Η.Ε.Α., που εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων της Αθήνας, συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα σας για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων που εργάζονται στην εφημερίδα Μετρό της Ολλανδίας.
Τα προβλήματα απασχόλησης και εφαρμογής και τήρησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κοινά πλέον για όλους τους δημοσιογράφους της Ευρώπης, πρέπει να μας βρίσκουν ενωμένους στους αγώνες και αποφασιστικούς στις αντιδράσεις μας.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. σας διαβεβαιώνει για την υποστήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων και σας πληροφορεί ότι έκανε γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη το δίκαιο αυτό αίτημα της απεργίας σας”.