1

Απεβίωσε ο Δημήτρης Κουμάνταρος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του συναδέλφου Δημήτρη Κουμάνταρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή χθες σε ηλικία 63 ετών. 

Ο Δημήτρης Κουμάνταρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ενεγράφη στο Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου και απεφοίτησε. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε μεγάλη αντιδικτατορική δράση. Για το λόγο αυτό συνελήφθη, φυλακίστηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια.  

Μετά την απόκτηση του πτυχίου του εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος και εκπόνησε μελέτη με θέμα: «Η καλλιτεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα» για τη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης. Άρθρα του και έρευνες δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά «Ένα» και «Αντί», ενώ από το 1988 εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ της εφημ. «Ελευθεροτυπία», στην οποία δημοσίευσε μεγάλες έρευνες για πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

  Ο Δημήτρης Κουμάνταρος σε όλη του τη δημοσιογραφική διαδρομή υπήρξε ανιδιοτελής, αξιοπρεπής και ευαίσθητος στα κοινωνικά προβλήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους αγαπημένους του γιους και τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος με θάρρος αγωνίστηκε για την ελευθερία και τη Δημοκρατία και παρέμεινε σεμνός και διακριτικός καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του. 

Η κηδεία του Δημήτρη Κουμάνταρου, θα γίνει αύριο Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, στις 15:00 στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ