1

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου, Νίκου Ντόκα, ο οποίος χάθηκε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών.

Ο Νίκος Ντόκας γεννήθηκε στην Πιαλεία Τρικάλων το 1935. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όπου και σπούδασε Κλασική Φιλολογία. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1963 από τον «Ελ. Τύπο». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή, «Ελεύθερο Κόσμο», «Ριζοσπάστη», «Αυγή» και στην «Ελευθεροτυπία» από το 1975 έως και το 2009, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Στην «Ελευθεροτυπία» από το 1998 έως και το 2009 συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του ενθέτου «Βιβλιοθήκη». Στη δημοσιογραφική του διαδρομή απασχολήθηκε κατά κύριο λόγο ως ρηράιτερ, ενώ παράλληλα ασκούσε και την κριτική βιβλίου.

Ο Νίκος Ντόκας είχε εκδώσει 3 ποιητικές συλλογές «Ταξίδι» (1961), «Πέτρα και Χρόνος» (1963) και «Τόπος Συμπάθειας» (1977).

Ο Νίκος Ντόκας ήταν ένας αγαπητός, ευγενής και διακριτικός συνάδελφος. Στη δημοσιογραφική του πορεία διακρίθηκε για το ήθος και την ευσυνειδησία του.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, στις 11.30 το πρωί, από το Παρεκκλήσι του Αγίου Λαζάρου, στο Α’ Νεκροταφείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που τίμησε τη δημοσιογραφία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ