1

Απεβίωσε ο Νίκος Βαρδιάμπασης- Το Σάββατο 4/8 η κηδεία του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη τον θάνατο του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Βαρδιάμπαση, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, σε ηλικία 71 ετών.

 Ο Νίκος Βαρδιάμπασης γεννήθηκε το 1947 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1975 και το 1978 του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορα. Ειδικεύτηκε στην παθολογία και εργάστηκε στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και στο «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ». Το 1985 εκλέχτηκε λέκτορας στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε έως το 1989. Από το 1992 έως το 1997 εργάστηκε ως γιατρός-παθολόγος στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικούρισης, Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).     

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1982 ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, στο Α’ Πρόγραμμα της «ΕΤ-1» για τη γλώσσα και την ιστορία. Από το 1988 έως το 1991 εργάστηκε στον Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» στην εκπομπή «Κάθε μέρα μια λέξη». Παράλληλα, υπήρξε συνεργάτης της «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» από το 1988, ενώ από το 1991 εργάστηκε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ως αρθρογράφος. Κατά διαστήματα συνεργάστηκε και με τον Τ/Σ «MEGA».

Είχε δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά περιοδικά και είχε εκδώσει βιβλία με θέμα την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, όπως «Ιστορία μιας Λέξης», τέσσερις τόμοι, το «Ετυμολογικό Αλφαβητάριο», «Τειρεσίας», «Ευρύλοχος» κ.α.

Ο Νίκος Βαρδιάμπασης υπήρξε σεμνός, ανιδιοτελής και υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τόσο το λειτούργημα της ιατρικής όσο και το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον συνάδελφο.

Η κηδεία του Νίκου Βαρδιάμπαση θα γίνει το Σάββατο, 4 Αυγούστου στις 11 π.μ., στα Μέθανα.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ