1

Απεβίωσε ο Στέφανος Παπαναστασίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Στέφανου Παπαναστασίου, ο οποίος απεβίωσε χθες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Στέφανος Παπαναστασίου γεννήθηκε στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων το 1929. Τη δημοσιογραφία ξεκίνησε το 1948 στην εφημερίδα «Αναγέννησις» των Τρικάλων. Από το 1950 έως το 1959 υπήρξε πολιτικός κρατούμενος καθώς κατά τη διάρκεια της Κατοχής συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση . Το 1960 εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος», ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας θα βρεθεί στην Ελβετία. Στη Γενεύη θα εργαστεί στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και θα σπουδάσει Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Το 1972-73 συνεργάζεται με το περιοδικό «Επίκαιρα» ως συντάκτης ύλης. Μετά τη Μεταπολίτευση από το 1974 έως το 1989 θα εργαστεί στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» ως συντάκτης ύλης και αρχισυντάκτης.

Ο Στέφανος Παπαναστασίου  υπήρξε ένας συνεπής στις ιδέες του συνάδελφος, ο οποίος εργάστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του.

Για την αντιστασιακή του δράση είχε παρασημοφορηθεί από την Ελληνική Πολιτεία, ενώ υπήρξε μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον αγωνιστή συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ