1

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, στη σημερινή της συνεδρίαση, εξέτασε διεξοδικά τα φαινόμενα, που διογκώθηκαν πρόσφατα, σε διάφορες Επιχειρήσεις Τύπου και Μ.Μ.Ε., τα οποία παραβιάζουν κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 8-7-2005, συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής με τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ για την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν από τις εξελίξεις στις παραπάνω επιχειρήσεις.
2. Να στηρίξει τις συντονισμένες κινήσεις των τεσσάρων Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ-ΕΠΗΕΑ-ΕΤΕΡ) για την υπεράσπιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θέσεων εργασίας, του ενημερωτικού χαρακτήρα και την διαφάνεια του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Ηλεκτρονικών Μέσων FLASH, PLANET, SMART TV, TV COSMOPOLIS.

Συγκεκριμένα:
• Συμπαρίσταται στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί για τον Ρ/Σ FLASH (48ωρη απεργία στις 8 & 9 Ιουλίου και νέα 48ωρη στις 12 & 13 Ιουλίου).
• Καταγγέλλει την παράνομη εκπομπή από την συχνότητα του PLANET και απαιτεί από την Κυβέρνηση και το ΕΣΡ την άμεση λήψη μέτρων και την διαλεύκανση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επιμένοντας σταθερά στην καταβολή των δεδουλευμένων, την διατήρηση των θέσεων εργασίας και τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού.
• Δηλώνει ότι δεν ανέχεται καμία απόλυση εργαζομένων, με πρόσχημα την διαδικασία μεταβίβασης των τηλεοπτικών σταθμών SMART TV και TV COSMOPOLIS σε νέους ιδιοκτήτες.
• Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και αξιώνει τη διατήρηση των γραφείων της στην Αθήνα.
3. Καλεί την Κυβέρνηση και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων να σταματήσουν την υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών (ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ), τις οποίες η εργοδοσία των επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. παρακρατεί, χρηματοδοτώντας έμμεσα τις επιχειρηματικές δράσεις.
Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να αντιμετωπίσει από κοινού τις επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, καλεί την εργοδοσία, την Κυβέρνηση και το ΕΣΡ να προχωρήσουν αμέσως στην αντιμετώπιση και επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, υπογραμμίζει την πάγια θέση της για διασφάλιση, κατοχύρωση και αύξηση των θέσεων εργασίας και δηλώνει την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ