1

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 21/2007 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Tο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Παναγιώτη Τερζή και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, Παναγιώτη Μπόσδα, Μανώλη Καραμπατσάκη, Ελένης Ανδριανού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 27.03.07 αυτεπάγγελτης δίωξης του Συμβουλίου κατά της συν. Τατιάνας Στεφανίδου.

Το ΠΠΣ αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον της συν. Τατιάνας Στεφανίδου, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 5, παρ. γ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, επειδή παρουσιάζει από τηλεοράσεως την διαφήμιση της εταιρείας “Champion-Μαρινόπουλος-Carrefour”, διαφημίζοντας καρτοκινητή τηλεφωνία. Η εν λόγω διαφήμιση έχει προβληθεί σήμερα στις 27.03.07 από τον Τ/Σ “Mega” και ώρα 09.55πμ και συχνά από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς σε άλλες ημερομηνίες.

Η εγκαλούμενη δεν πρότεινε μάρτυρες και δεν προσήλθε προς απολογία, ούτε απέστειλε προς το ΠΠΣ απολογητικό υπόμνημα. Το ΠΠΣ αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία του φακέλου, αποφαίνεται ως ακολούθως:

Η εγκαλούμενη πράγματι προέβη σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας “Champion-Μαρινόπουλος-Carrefour” και καρτοκινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι για την διαφήμιση αυτή παρήχθησαν αφίσες με την εικόνα της, αναρτημένες σε σούπερ μάρκετ. Είναι σαφές ότι η εγκαλούμενη κατά προκλητικό τρόπο αγνοεί τις σχετικές διατάξεις του Καταστατικού και των Αρχών Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, που οφείλουν να τηρούν τα μέλη της Ένωσης. Παρότι έχει για το ίδιο παράπτωμα ελεγχθεί από το ΠΠΣ, επιμένει στην παραβατική αυτή συμπεριφορά της κατ εξακολούθηση και υποτροπή.

Ως εκ τούτου, κρίνει παμψηφεί την εγκαλούμενη συν. Τατιάνα Στεφανίδου πειθαρχικά ελεγκτέα, κατά το κατηγορητήριο.

Ως προς την ποινή, επιβάλλεται κατά πλειοψηφία (3-2) η προσωρινή διαγραφή 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Από την μειοψηφία ένα μέλος ψήφισε οριστική διαγραφή και το άλλο μέλος επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.

Η απόφαση καθαρογράφηκε την Τρίτη, 04.12.07.

Ο πρόεδρος                                                   Η γραμματέας

 

Παναγιώτης Τερζής                                    Μαρία Χριστοφοράτου