1

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ

Στον περίβολο του Δήμου Αθηναίων θα γίνουν, την Κυριακή 1η Ιουνίου στις 11 το πρωί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του λογοτέχνη και πρώτου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Ιωάννη Κονδυλάκη – Διαβάτη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ζαχ. Μπεκιάρης.
Η πρωτοβουλία για την τιμή στην μνήμη του πατέρα του χρονογραφήματος και συγγραφέα του “Πατούχα” ανήκει στο σύλλογο των Βιαννιτών της ΑθήναςΒιάννος είναι η γενέτειρα του Κονδυλάκη), στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην ΕΣΗΕΑ.
Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής Κονδυλάκη θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασ. Τομαδάκης για τον Κονδυλάκη ως άνθρωπο και λογοτέχνη, ο κ. Γρ. Παπαμαστοράκης εκ μέρους του συλλόγου των Βιαννιτών για τον Κονδυλάκη και τη Βιάννο και ο κ. Δημ. Παπαδομαρκάκης εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ για την πορεία του Κονδυλάκη στη δημοσιογραφία.
Ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης θα διαβάσει αποσπάσματα από το έργο του Κονδυλάκη και θα προβληθεί ταινία σχετική με τον Κονδυλάκη από το αρχείο του ζεύγους Σγουράκη.