1

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Η αποστολή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) στην Παλαιστίνη, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Έϊνταν Γουάιτ ολοκληρώθηκε. Στη σημαντική αυτή αποστολή πήραν μέρος εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών σωματείων, μεταξύ των οποίων η Ε.Σ.Η.Ε.Α με την κυρία Φανή Πετραλιά και η Π.Ο.Ε.ΣΥ. με την κυρία Αθηνά Μοςς.
Το κλιμάκιο της ΔΟΔ, μετά τις συναντήσεις που είχε και την επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε στην Ιερουσαλήμ και σε πολλές πόλεις της Παλαιστίνης, πρόκειται να συντάξει πόρισμα που θα απευθύνει σε αρμόδιους οργανισμούς, ενώ ως επείγοντα προς λύση ζητήματα θεωρεί τα ακόλουθα:

  • Nα αναγνωρισθεί η επαγγελματική ιδιότητα στους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους και να τους επιτραπεί η ελεύθερη διακίνηση σε όλη την περιοχή.
  • Να σταματήσουν πλέον να αποτελούν οι δημοσιογράφοι στόχους στις πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να υπάρξει άμεση πρόνοια για την επιβίωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Παλαιστίνη, με την παροχή οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α συμφωνώντας, ενώνει τη φωνή της με τη ΔΟΔ, διαμαρτύρεται έντονα για τη συνέχιση των βαρβάρων επιθέσεων κατά των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων και θεωρεί εγκληματικούς τους βομβαρδισμούς των παλαιστινιακών Μ.Μ.Ε.