1

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αρχίζουν αύριο Παρασκευή, 14 Μαρτίου, στις 10.30 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων «Γ. Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 – 1 ος όροφος, οι εργασίες της διημερίδας που οργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ με θέμα: « Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων για την έξαρση του νεοναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της διημερίδας θα συζητηθεί η προοπτική δημιουργίας διεθνούς παρατηρητηρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με σκοπό την ενημέρωση και την ενεργητική κινητοποίηση της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό .

Στη διημερίδα θα πάρουν μέρος και θα κάνουν εισηγήσεις οι Τζιμ Μπουμέλα, Πρόεδρος ΔΟΔ, Φράνκο Σίντι, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΟΔ και Γεν. Γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Τύπου ( FNSI ), T ιμούρ Σαφίρ, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΟΔ και εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τύπου ( RUJ ) και ο Ολέκσι Μπόικο, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Δημοσιογραφικής Ένωσης ( NUJU ).

Θα συμμετέχουν, επίσης, και θα κάνουν εισηγήσεις εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών οργανώσεων και των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, των πανεπιστημιακών τμημάτων των μέσων ενημέρωσης καθώς και δημοσιογράφοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ