1

Αύριο στις 13.00 συνέντευξη Τύπου με αντιπροσώπους διεθνών Δημοσιογραφικών Ενώσεων για την Ελευθερία του Τύπου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε σήμερα  με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) κυρία Maja Sever, καθώς και με κλιμάκιο αντιπροσώπων διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων για την Ελευθερία του Τύπου  που βρίσκεται στη χώρα μας.

Αύριο, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, η αντιπροσωπεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τα αρχικά ευρήματα και τις συστάσεις της τριήμερης αποστολής της, για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης στην Αθήνα.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στις 13.00,  στον 1ο όροφο του Μεγάρου, Αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας».

Στο τέλος θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σχετικά με τα συμπεράσματα της αποστολής, η αντιπροσωπεία θα εκδώσει Δελτίο Τύπου, ενώ θα ακολουθήσει και λεπτομερής έκθεση.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί από εκπροσώπους των εταίρων της Ταχείας Αντίδρασης για την Ελευθερία των Μέσων (MFRR), δηλαδή του Άρθρου 19 Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης (ECPMF), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ), του Free Press Unlimited (FPU), του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI) και του Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT), καθώς και από εκπροσώπους της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) και των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).

Για να προγραμματίσετε συνεντεύξεις, στείλτε email στο jwiseman@ipi.media

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ