1

Δελτίο Τύπου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ για την παρουσίαση του βιβλίου “Το Μέλλον είναι πίσω μας”

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

6.4.15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΣΟΛΑ

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ»

Tο νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα και δημοσιογράφου Μήτσου Κασόλα «Το μέλλον είναι πίσω μας» (Εκδόσεις των συναδέλφων) θα παρουσιαστεί στις 17 Απριλίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (α’ όροφος).

Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και κλείνει στη Θεσσαλονίκη όπου ο ήρωας του ερωτεύεται τη Ρίτα, ηρωίδα ανάλογη, κάπως, με τη Μαργαρίτα στον Φάουστ. Και όπως γράφει ο ίδιος ο Μ.Κ.: «Αν το μυθιστόρημα μου σας θυμίσει τον Φάουστ, δεν πειράζει. Άλλος ο Φάουστ του Γκαίτε, άλλος ο δικός μου Διάβολος, και άλλοι οι ήρωες στο βιβλίο μου».

Στην εκδήλωση μετέχει και η θεατρική ΟΜΑΔΑ ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ, με την Αγγελική Κασόλα, την Ειρήνη Μελά και το Γιάννη Καρούνη.

Η συνθέτης Κούλη Τσολοδήμου, θα παίξει στο πιάνο ποιήματα που μελοποίησε από το βιβλίο. Θα προβληθεί επίσης και μέρος από το ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη Τάσου Ψαρρά, που αφορά στον συγγραφέα.

Ο Μήτσος Κασόλας, παρουσιάστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1964 με προτροπή του Γιάννη Ρίτσου. Το μυθιστόρημα του Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ («Η ιστορία ενός ολόκληρου λαού» κατά τον Αντρέα Φραγκιά) όπως και το χρονικό του Η ΑΛΛΗ ΑΜΕΡΙΚΗ, πήραν πρώτο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας από επιτροπές που απαρτίζονταν από τον Ευάγγελο Παπανούτσο, Νικηφόρο Βρεττάκο, Αντρέα Φραγκιά, Αλέκο Αργυρίου, κ.α.

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ και η ΑΓΓΕΛΙΝΑ έγιναν τηλεοπτικές σειρές από τον Τάσο Ψαρρά για την ΕΤ1.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τηλ:. 210 3675430 -1, φαξ 210 3625955, www.morfotikoesiea.gr, e-mail: morfotiko@esiea.gr