1

Διαδικτυακό Σεμινάριο της ΕΟΔ για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Φρήλανς Δημοσιογράφων (10 Φεβρουαρίου 2016)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακό Σεμινάριο για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Φρήλανς Δημοσιογράφων (10 Φεβρουαρίου 2016)

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων μας ενημέρωσε ότι στην κοινή συνεδρίαση των ομάδων εμπειρογνωμόνων της ΕΟΔ για τους Φρήλανς και τα Πνευματικά Δικαιώματα, αποφασίστηκε η διοργάνωση διαδικτυακού σεμιναρίου στις 10 Φεβρουαρίου 2016 και από τη 1 μ.μ. έως τις 2 μ.μ. (GMT+1), με κύριο ομιλητή τον MikeHolderness.

Ο MikeHoldernessείναι φρήλανς δημοσιογράφος, εργάζεται στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στην Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων Βρετανίας (NUJ). Επίσης, προεδρεύει της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τα Πνευματικά Δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, την οποία εκπροσωπεί στην παγκόσμια οργάνωση WIPO και στις συνεδριάσεις της Ε.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα.

Στο διαδικτυακό σεμινάριο, που διοργανώνουν οι δύο ομάδες εμπειρογνωμόνων της ΕΟΔ για τους Φρήλανς και τα Πνευματικά Δικαιώματα, σε συνεργασία με τη γερμανική δημοσιογραφική Ενωση DJV, ο MikeHolderness θα αναφερθεί σε πρακτικά θέματα, που αφορούν τον τρόπο που λειτουργούν και εφαρμόζονται  τα πνευματικά δικαιώματα / κοπυράιτ στην καθημερινή εργασία των φρήλανς δημοσιογράφων.

Ο σκοπός αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν χρήση των πνευματικών τους δικαιωμάτων στο διεθνές περιβάλλον.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα αγγλικά και η καλή γνώση των αγγλικών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΟΔ: http://europeanjournalists.org/blog/2016/01/07/webinar-on-authors-rights-for-freelance-journalists-in-europe/

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ