1

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ “LE MONDE” ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Έρχεται στην Αθήνα ο δημοσιογράφος Jean-Marie Colombani, ο οποίος διευθύνει τη γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, προκειμένου να πραγματοποιήσει διάλεξη (στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση) με θέμα “Το μέλλον του Τύπου και η δημοσιογραφική δεοντολογία”.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Μεγάρου Μουσικής. Η είσοδος στη διάλεξη είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Ο κ. Jean-Marie Colombani είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μηνιαίας έκδοσης “Le Monde Diplomatique” και είναι ο άνθρωπος που οραματίζεται τη “Monde” του μέλλοντος με βάση το τρίπτυχο “Γνώση (δηλαδή παρουσίαση της επικαιρότητας), κατανόηση, (εξήγηση, ανάλυση, ρεπορτάζ, σχολιασμός), ζωή (ιδιωτική ζωή και ψυχαγωγία)”, προτάσσοντας πάνω από όλα την πειστικότητα, τη δεοντολογία και την ηθική.
Ο κ. Jean-Marie Colombani γεννήθηκε το 1948 στη Σενεγάλη, είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό ως κοινωνικός σχολιαστής με δηκτική πένα και από το βιβλίο του με τίτλο “Είμαστε όλοι Αμερικανοί; Ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001”, το οποίο προκάλεσε αίσθηση πριν από 4 χρόνια.