1

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Ο ιδεολογικός εκβιασμός δεν θα περάσει. Η δημοσιογραφία πρέπει να ασκείται ανεμπόδιστα και οι λειτουργοί της να μην πέφτουν θύματα στυγνών εκβιαστών.
Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την παράνομη κατακράτηση ως ομήρων των Γάλλων δημοσιογράφων Κριστιάν Σεσνό και Ζορζ Μαλμπρινό, από ομάδα φανατικών Ισλαμιστών, στο Ιράκ και εκδηλώνει τον αποτροπιασμό της για την άνανδρη δολοφονία του Ιταλού συναδέλφου Έντζο Μπαλντόνι.
Κάνει έκκληση σε κάθε αρμόδιο ώστε να σταματήσει κάθε παρεμπόδιση των δημοσιογράφων να ασκήσουν ελεύθερα το λειτούργημά τους και να ασκηθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πεισθούν οι απαγωγείς να αφήσουν ελεύθερους τους δύο Γάλλους συναδέλφους.
Ήδη με επιστολή της στη ΔΟΔ η ΕΣΗΕΑ, πρότεινε να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, ώστε να διεξάγεται ανεμπόδιστα το έργο των δημοσιογράφων, που βρίσκονται απεσταλμένοι σε επικίνδυνες περιοχές όπως το Ιράκ.
Για τους Κριστιάν Σεσνό ρεπόρτερ του Radio France International και Ζορζ Μαλμπρινό απεσταλμένου της εφημερίδας “Le Figaro” η ΔΟΔ έχει κάνει έκκληση για περισυλλογή, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση της απελευθέρωσής τους.