1

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Β. ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Κύπρου, κ. Ανδρέας Καννάουρος, απέστειλε στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. την ακόλουθη δήλωσή του για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Βασίλη Ραφαηλίδη:

“Αγαπητοί συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Ενωσης Συντακτών Κύπρου εκφράζουμε βαθιά οδύνη για τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του εκλεκτού δημοσιογράφου και κινηματογραφικού κριτικού Βασίλη Ραφαηλίδη.
Παρακαλούμε διερμηνεύστε τα εγκάρδια συλλυπητήρια για την αμέριστη συμπάθειά μας προς τους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου.
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης ήταν πολύ γνωστός και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης ανάμεσα στον δημοσιογραφικό και τον πνευματικό κόσμο της Κύπρου για την πολύχρονη και εξαίρετη δημιουργική προσφορά του στο χώρο της δημοσιογραφίας και της κινηματογραφικής τέχνης, αλλά και για τους κοινωνικούς αγώνες του, την ελευθεροφροσύνη και τη μαχητικότητά του για την αλήθεια, το δίκαιο και τη δημοκρατία.
Ο θάνατος του Ραφαηλίδη αφήνει σίγουρα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία, αλλά η προσφορά και το έργο που μας κληροδότησε θα παραδειγματίζουν και θα βοηθούν πολλούς για πολύ χρόνο και θα κρατούν ζωντανή τη μνήμη του”.