1

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΥΠΟΥ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ”

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τα φαινόμενα πειρατείας στην έκδοση ΜΜΕ και ειδικότερα τις διαδικασίες έκδοσης της εφημερίδας “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ”.
Μέχρι και αυτή τη στιγμή το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένει αδιευκρίνιστο, οι δημοσιογράφοι που απασχολήθηκαν δεν έχουν πληρωθεί από την έναρξη της έκδοσης μέχρι σήμερα και αντιμετωπίζουν τώρα και το φάσμα της ανεργίας.
Οι εργαζόμενοι μαζί με την ΕΣΗΕΑ προχωρούν σ’ όλες τις νομικές διαδικασίες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των οφειλόμενων στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Απαιτείται όμως ταυτόχρονα και η παρέμβαση της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις επιχειρήσεις έκδοσης και λειτουργίας εφημερίδων και ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και ως Α.Ε..
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα εξάλειψης πειρατικών εκδόσεων και προς αυτή την κατεύθυνση θα προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ενέργειες.
Την επόμενη Τρίτη προγραμματίζεται συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και των εκπροσώπων των εργαζομένων στον “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ”, στον “ΕΠΕΝΔΥΤΗ”, τον Ρ/Σ “PLANET” και στο Τ/Σ “ΤΕΜΡΟ” προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ.
Προγραμματίζεται επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Τύπου.