1

“ΕΦΥΓΕ” ΚΑΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΒΕΡΓΟΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Σπύρου Βέργου, ο οποίος πέθανε χθες στην Τσεχία.
Ο Σπύρος Βέργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών γράφτηκε στην Πάντειο, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Με την έλευση της δικτατορίας διέκοψε τις σπουδές του και έφυγε στο εξωτερικό. Στο Λονδίνο πήρε δίπλωμα σκηνοθεσίας και παραγωγής τηλεόρασης ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην κρατική σχολή θεάτρου του ’μστερνταμ στην Ολλανδία.
Μετά την πτώση της δικτατορίας ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Παρασκήνιο» της ΕΡΤ. Από το 1979 έως το 1981 εργάστηκε στην «Καθημερινή» στο διεθνές ρεπορτάζ και στη συνέχεια στις εφημερίδες «Τα Νέα», «Ελεύθερη Γνώμη» και «Αυγή». Από το 1981 έως το 1987 υπήρξε διευθυντής του γραφείου τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες. Επίσης υπήρξε διευθυντής στην ΕΡΑ, στο διαδημοτικό ραδιόφωνο «Κύκλος» καθώς και στο γραφείο τύπου της Πρεσβείας μας στην Πράγα και το Μπουένος ’ιρες.
Ο Σπύρος Βέργος εκτός από τη δημοσιογραφική του ενασχόληση αφήνει αξιόλογο συγγραφικό και ποιητικό έργο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με την προσφορά του τη δημοσιογραφία.