1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΛΔΑΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Ανδρέα Δαλδάκη, ο οποίος «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο Ανδρέας Δαλδάκης γεννήθηκε στο Ίσαρι Αχαΐας το 1936 και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Οικονομικά στη Νομική Σχολή Παν. Αθηνών (ΠΟΕ).

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1969 στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ως οικονομικός συντάκτης και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Εξπρές», «Αθηναϊκή» και στο Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, όπου διετέλεσε και διευθυντής την περίοδο 1989-1993.

Πέραν της δημοσιογραφικής του δραστηριότητας είχε και πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει φιλοσοφικά και πολιτικά δοκίμια και δύο ποιητικές συλλογές.

Ο Ανδρέας Δαλδάκης διακρίθηκε για το ελεύθερο πνεύμα του, την επαγγελματική του επάρκεια και την ευρύτητα των πνευματικών και φιλοσοφικών του αναζητήσεων. Υπήρξε πατέρας τριών παιδιών, σύζυγος και αληθινός φίλος, ο οποίος έζησε και έγραψε για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του πολίτη και του ανθρώπου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ήθος, συνέπεια και ευπρέπεια.

Επιθυμία του εκλιπόντος ήταν να μην τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και η σορός του να αποτεφρωθεί. Η οικογένειά του προγραμματίζει εκδήλωση στη μνήμη του, για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ