1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

Με μεγάλη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει τον θάνατο του δημοσιογράφου Δημητρίου Πάλλη, υπεύθυνου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, που έφυγε σήμερα το πρωί, αιφνιδίως, σε ηλικία μόλις 47 ετών.
Ο Δημήτριος Πάλλης, γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1959 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης. Ειδικεύτηκε σε θέματα ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής και περιφερειακής ανάπτυξης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του London School of Economics and Political Science. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Από το 2003 κατείχε θέση επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Από το 1996 αρθρογραφούσε στον αθηναϊκό Τύπο και εργάστηκε στον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ” και στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”. Διετέλεσε ακόμη ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενημέρωσης και προβολής εθνικών θεμάτων, ήταν ειδικός σύμβουλος του διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας για ζητήματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ευρωπαϊκές πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης και ειδικός συνεργάτης του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Γ. Ιακώβου για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και επιστημονικός συνεργάτης στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης και περιφερειακής ανάπτυξης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν νέο και άξιο συνάδελφο που υπηρέτησε με εντιμότητα και επιστημοσύνη το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
Η κηδεία του Δημητρίου Πάλλη θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006, στις 14.30, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών.