1

“Έφυγε” ο Δημήτρης Παπαβησσαρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον παλαίμαχο συνάδελφο Δημήτρη Παπαβησσαρίωνα, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, σε ηλικία 85 ετών.
Ο Δημήτρης Παπαβησσαρίων γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών στην Ιόνιο Σχολή, σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» το 1966, ως υπεύθυνος ύλης και μετέπειτα ως αρχισυντάκτης. Στη συνέχεια, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ελληνική ραδιοφωνία, στην αρχισυνταξία του δελτίου ειδήσεων. Επί σειρά ετών, επίσης, εργάστηκε στη «Φωνή της Ελλάδος», όπου και διετέλεσε διευθυντής, έως και τη συνταξιοδότησή του το 1995.
Ο Δημήτρης Παπαβησσαρίων υπήρξε ένας εκλεκτός συνάδελφος με ήθος και ευρυμάθεια, αρετές που τον ανέδειξαν και τον κατέταξαν ανάμεσα στους εκλεκτούς του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τη σύζυγο του Ντέπυ, τα παιδιά του και ιδιαίτερα την κόρη του Αναστασία, που ακολούθησε τα βήματά του στη δημοσιογραφία, και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος εργάστηκε με προσήλωση και συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
Η κηδεία του Δημήτρη Παπαβησσαρίωνος θα γίνει την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου στις 3.30 μ.μ., από τον Ι.Ν. του Αγίου Λαζάρου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ