1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΜΙΚΥΡΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με άφατη λύπη την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου, εκπροσώπου της παλιάς χρυσής γενιάς των λειτουργών του Τύπου, τον Δημήτρη Πριμικύριο.

Ο Δημήτρης Πριμικύριος του Κων/νου, γεννήθηκε το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, έλκοντας την καταγωγή του από τα μικρασιάτικα παράλια και από την περιοχή που μνημονεύει το όνομά του, το Πριμικύρι.

Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μιλούσε δύο ξένες γλώσσες.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες “ΕΞΠΡΕΣ”, “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και “ΠΡΩΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”, αλλά και σε κυνηγετικά περιοδικά. Από το 1975 άρχισε να εργάζεται στην ΕΡΤ ως συντάκτης δελτίου ειδήσεων και στα “ΝΕΑ” από το 1980, ως υπεύθυνος ύλης. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 με συνολική υπηρεσία 52 ετών, που αποτελεί ένα από τα ρεκόρ προϋπηρεσίας στα Ταμεία μας.

Ο Δημήτρης Πριμικύριος, δεινός κυνηγός, ήταν και υποψήφιος βουλευτής με το Κόμμα των Κυνηγών. ’φησε την τελευταία του πνοή, το απόγευμα της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου, κάνοντας εκείνο που αγαπούσε περισσότερο, μαζί με τη δημοσιογραφία, το κυνήγι.

Ο Δημήτρης Πριμικύριος από τα παλαιότερα και επιφανή μέλη της ελληνικής δημοσιογραφίας, άφησε σε όλους όσοι στάθηκαν τυχεροί που τον γνώρισαν, δημοκρατικές και εργασιακές παρακαταθήκες. Πάνω απ’ όλα θα μείνει στη μνήμη μας ως ευγενής, υπερήφανος και άξιος συνάδελφος.

Το Δ.Σ. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και άνθρωπο, που τίμησε με τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Δημήτρη Πριμικύριου θα γίνει την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 16.30 στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “Κιβωτός του Νώε” (Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Κολωνός, τηλ. 210-5241935).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ