1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Φαίδωνα Λεοντόπουλου, που πέθανε αιφνιδίως χθες το βράδυ σε ηλικία 55 ετών.
Ο Φαίδωνας Λεοντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε στο Βιολογικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία.
Το 1974 ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΗ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», «Ο ΛΟΓΟΣ» και στο ΚΑΝΑΛΙ 29 ενώ μέχρι τον αδόκητο χαμό του εργαζόταν παράλληλα στην Ελληνική Ραδιοφωνία και στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ». Ασχολήθηκε με το εργατικό ρεπορτάζ, τα διεθνή θέματα και το πολιτικό ρεπορτάζ.
Ο Φαίδωνας Λεοντόπουλος, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, ανέπτυξε και έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
Ως άνθρωπος υπήρξε ευγενής, ευαίσθητος και διακριτικός. Πίστευε σε αξίες και ιδανικά, που περνάνε κρίση στις μέρες μας, και προσπαθούσε μέχρι την τελευταία του ώρα να συμβάλλει στην προάσπισή τους μέσω της ενεργοποίησής του στα κοινά.
Έφυγε ενώ είχε να δώσει ακόμη πολλά. Ήταν αγαπητός στους συναδέλφους και θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά έναν έντιμο και άξιο συνάδελφο.
Η κηδεία του Φαίδωνα Λεοντόπουλου θα γίνει την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 3 το μεσημέρι.