1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΗΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Τσάμη, ο οποίος «έφυγε» το Σάββατο 22/11/08, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Γιάννης Τσάμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή. Από το 1960 έως το 1967 υπήρξε εκδότης επαρχιακών εφημερίδων. Από το 1968 εργάζεται ως συντάκτης ύλης στις εφημερίδες «Φωνή του Βορρά», «Αλήθεια», «Αθηναϊκή», «Ελεύθερος Κόσμος», «Βήμα», «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή». Υπήρξε επίσης συνεργάτης των περιοδικών «Θησαυρός», «Τράστ», «Αθηναία», ενώ είχε εργαστεί στην Ε.ΡΑ. και την Ελληνική Τηλεόραση.

Εκτός από τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ασχολήθηκε με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι «Μία Μαρία σε τιμή ευκαιρίας», «Κολπατζού» κ.α.

Ο Γιάννης Τσάμης σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στις αξίες του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και διήνυσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με ήθος και ευπρέπεια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του, επίσης συνάδελφο Βενετία Κεραμοπούλου και τα τρία τους παιδιά και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με θάρρος και ρομαντισμό.

Η κηδεία του Γιάννη Τσάμη θα γίνει αύριο Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008, στο Β’ Νεκροταφείο από τον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου, στις 3.30 μετά το μεσημέρι.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ