1

ΕΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΛΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη τον θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου Κώστα Πάρλα, που έφυγε χθες σε ηλικία 70 ετών.
Ο Κώστας Πάρλας γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στη Γερμανία και Δημοσιογραφία στις ΗΠΑ.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1956 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» όπου παρέμεινε έως το 1982, απασχολούμενος ως συντάκτης εξωτερικού δελτίου, ύλης, πολιτιστικού, μεταφραστικού και ως κριτικός κινηματογράφου. Εργάστηκε, επίσης, ως συντάκτης στην εφημερίδα «Έθνος» και ως κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες «Ελεύθερη Γνώμη» και «Πρώτη». Στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και μέχρι το 1994, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε ως αρχισυντάκτης πολιτιστικού στις εφημερίδες «Καθημερινή» και «Μεσημβρινή». Παράλληλα, υπήρξε μέλος της επιτροπής προγράμματος και υπεύθυνος του τμήματος κινηματογραφικών ταινιών της ΕΤ-2, ενώ επίσης πραγματοποίησε εκπομπές στο Γ’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ, επί Μάνου Χατζιδάκη, και πολιτιστικές εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM» και στην ΕΡΑ-2.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε μεταξύ Αθήνας και Σίφνου με τη γυναίκα του Ιωάννα Κωστίκα και την κόρη τους Χριστίνα.
Ο Κώστας Πάρλας ήταν ένας αγαπητός και ευγενικός άνθρωπος, ο οποίος τίμησε τη δημοσιογραφία επί 40 περίπου χρόνια με την ευρυμάθειά του, τις πλούσιες και διεισδυτικές συνεντεύξεις του, τις κριτικές του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και ως αρχισυντάκτης πολιτιστικών θεμάτων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του, την αγαπημένη κόρη του και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν ακόμη συνάδελφο, που κόσμησε την ελληνική δημοσιογραφία.
Η κηδεία του Κώστα Πάρλα θα γίνει την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο. Παράκληση της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το «Παιδικό Χωριό SOS» με κατάθεση στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 104/48022763.