1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΚΑΛΙΟΡΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του Κωστή Σκαλιόρα, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ο Κωστής Σκαλιόρας γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, σπούδασε Ψυχολογία στη Σορβόννη. Το 1959 ξεκινάει να εργάζεται στο «Βήμα» ως κινηματογραφικός κριτικός και στη συνέχεια ως επιφυλλιδογράφος. Επιπλέον, εργάστηκε ως θεατρικός κριτικός στον «Ταχυδρόμο» ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εποχές». Παράλληλα με το δημοσιογραφικό του έργο υπήρξε μεταφραστής πολλών θεατρικών έργων.

Ο Κωστής Σκαλιόρας υπήρξε ένας ακάματος εργάτης του πνεύματος. Οι κριτικές του φανερώνουν το υψηλό επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία του. Ως χαρακτήρας υπήρξε ευγενής, ακέραιος και ανιδιοτελής. Μιλώντας ή γράφοντας δίδασκε με το ήθος του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, ο οποίος διέγραψε μία λαμπρή πορεία στη δημοσιογραφία, στην κριτική και την μετάφραση.

Η κηδεία του Κωστή Σκαλιόρα θα γίνει αύριο, Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013, στις 4 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ