1

ΕΦΥΓΕ Ο ΛΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του δημοσιογράφου Πασχάλη (Λάκη) Χατζηκυριάκου, ο οποίος, σε ηλικία 61 ετών, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σήμερα το πρωί, από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο Λάκης Χατζηκυριάκος γεννήθηκε το 1946 στο ’δενδρο Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.
Τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του ξεκίνησε το 1971 στις ημερήσιες εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Το 1976 εγκαταστάθηκε στη Ρώμη και από το 1977 εργάστηκε ως μόνιμος ανταποκριτής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στην Ιταλία. Επιπλέον, από το 1982 ήταν μόνιμος ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην ιταλική πρωτεύουσα. Τα τελευταία χρόνια και από την έναρξη σχεδόν του τηλεοπτικού σταθμού MEGA εργαζόταν επίσης ως ανταποκριτής του στην Ιταλία.
Από το 1977 ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ιταλίας και κατά την περίοδο 1980-81 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής που εξετάζει την εγγραφή νέων μελών στην Ε.Ξ.Α. Ιταλίας.
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έως σήμερα κάλυψε όλες τις εξελίξεις που συγκλόνισαν την Ιταλία, ενώ στις σπουδαιότερες δημοσιογραφικές επιτυχίες του συγκαταλέγονται οι συνεντεύξεις του από τους πρωταγωνιστές των Ερυθρών Ταξιαρχιών.
Ο Λάκης Χατζηκυριάκος διακρίθηκε για το ήθος, τη συναδελφικότητα και τον επαγγελματισμό του. Ήταν ιδιαίτερα οξυδερκής και αποτελεσματικός στην αναζήτηση της είδησης, ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός στο περιβάλλον του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με συνέπεια τη δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Λάκη Χατζηκυριάκου θα γίνει τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007, στη Ρώμη.